Słodycze reklamowe pod postacią pralinek

Słodycze reklamowe
Słodycze reklamowe

Reklamowe słodkości dostępne są w wielu różnych odmianach. Tak duży wybór sprawia, że każdy, bez względu na dostępny budżet czy indywidualne preferencje, znajdzie tu coś dla siebie. Jeżeli szukamy upominku dla strategicznego partnera biznesowego, warto zainteresować się produktem, jakim są pralinki. To niezwykle luksusowe czekoladki wytwarzane z najwyższej jakości produktów i pakowane w eleganckie opakowania. Jak powstają tego typu słodkości? O czym warto pamiętać podczas ich przygotowywania? Jakich błędów nie popełnić?Chcąc wykonać takie słodycze reklamowe z nadzieniem, wykorzystać można jeden z dwóch sposobów. Pierwszy z nich opiera się o moczenie kulek nadzienia w płynnej czekoladzie. Drugi jest znacznie bardziej pracochłonny i wymaga zastosowania specjalnych silikonowych foremek. Płynną czekoladę rozprowadza się tu w ich wnętrzu przy pomocy pędzelka i wstawia do lodówki do ostygnięcia. Następnie aplikujemy drugą warstwę czekolady i ponownie chłodzimy. Kolejny etap to nałożenie nadzienia, stworzenie wierzchniej warstwy z czekolady i ponowne schłodzenie.

Tego typu słodycze reklamowe zawdzięczają swój smak zarówno pokrywającej je czekoladzie, jak i nadzieniu. Do tego celu wykorzystać można między innymi orzechy z dodatkiem miodu, zmiksowane śliwki czy wiórki zmieszane z mlekiem w proszku. Z przyrządzonego w ten sposób nadzienia formuje się kulki o stałej konsystencji, która ochroni słodkości przed odkształceniem.

Sekret smaku wyrobów, jakimi są Słodycze reklamowe w formie pralinek tkwi w odpowiednim przyrządzeniu ich zewnętrznej warstwy. Bazowy przepis zakłada zastosowanie śmietany oraz czekolady w proporcjach 1:2. Sprawdzony sposób na złączenie ich ze sobą do zastosowanie kąpieli wodnej. W tym celu, naczynie z połamaną czekoladą oraz śmietaną należy umieścić na garnku wypełnionym gotującą się wodą. Ta technika sprawia, że czekolada równomiernie się topi, uzyskując gładką konsystencję.  Warto tu również zdawać sobie sprawę z faktu, iż pralinki na skutek kontaktu ze światłem oraz powietrzem mogą tracić swój smak, wygląd oraz zapach, czego zasługą jest postępujący proces utleniania.